Zelený
čvrtek přišel údajně ke svému přívlastku omylem, a sice zkomolením
původního německého názvu Greindonnerstag (lkavý čtvrtek) na
Gründonnerstag (Zelený čtvrtek). Na Zeleném čtvrtku ovšem leccos
zeleného bylo a je. K tradici patří jíst především zelené pokrmy jako
zelí, špenát a hrách, které měly člověku zaručit pevné zdraví na celý
rok.
I naše poštolky rády v této době, i když to nemusí být přesně na Zelený čtvrtek, konzumují vše zelené. Jak ukazují snímky z let 2011 a 2012, nemusí to být jen ještěrky, ...
ale třeba i zelená andulka.
I naše poštolky rády v této době, i když to nemusí být přesně na Zelený čtvrtek, konzumují vše zelené. Jak ukazují snímky z let 2011 a 2012, nemusí to být jen ještěrky, ...
ale třeba i zelená andulka.
Žádné komentáře:
Okomentovat