úterý 16. ledna 2018

Spíž na myš

Přesněji řečeno, spíž na hraboše. "Naše" poštolka si dnes zase jednoho přinesla. Od rána hustě sněžilo a foukal nepříjemný vítr. Zkrátka poštolku by nevyhnal... Však se také vzápětí poté, co se odhodlala ve čtvrt na devět vyletět do té nepohody hned zase vrátila a odletěla až těsně před desátou.  Zpět přiletěla ve štvrt na dvanáct a přinesla si ssebou zmíněného hraboše.




Po přistání na bidýlku se chvíli rozhlížela dolů pod sebe a pak slétla na skříňku, kde nakonec pečlivě uložila úlovek do škvíry mezi květináči za dosud neodstrojeným vánočním stromečkem. Poté, co pod ním ještě chvíli pózovala, vylétla zpět na bidýlko, odkud odletěla až těsně před jednou.
Minutu před čtvrtou pak opět přistála poštolka na zábradlí. Bedlivě se kolem sebe rozhlédla, vytáhla myše a odlétla si na něm pochutnat na střechu.
V obvyklou dobu pak přilétla přespat.
Videozáznamy ukládání a vyzvedevání hraboše si můřete prohlédnout níže:




Těžko říci, zda to byla po celý den ta stejná, tedy "naše" poštolka.  Po jedenácté byly vidět ve vzduchu minimálně tři. Ať tak či onak, je vidět, že dobrá spíž na hraboše se vždy hodí. Zváště je-li zima, je-li mráz...

Žádné komentáře: