neděle 12. března 2017

Bude se jim líbit?

Loňská stavební sezóna se po všech těch neuvěřitelných peripetiích protáhla až do letošního března. Náš panelový dům je nicméně již obalen polystyrenem, naše lodžie už má opět zábradlí i podlahu (i když dosud nezalištovanou) a v pátek došlo i na zasklení.
Okna se naštěstí dají shrnout na jednu stranu. Polepili jsme je fólií a s notnou dávkou optimismu jsme se hned o weekendu pustili do přípravy nové poštolčí sezóny.
Dvě bedničky vysypané štěpkami, které přes zimu občas navštěvoval sameček a vyhloubil v nich solidní důlky, nahradilo řádné nové hnízdo z krabice od tiskárny, které jsme umístili do tradičního kouta za skříňku. Snažili jsme se vše dát na původní místa, i když tak úplně to nešlo. Lodžie je totiž užší a hlubší, i dveře se posunuly. Zábradlí je vyšší a chybí dolní vletový otvor. No nezbývá nám než čekat, zda naši proměněnou lodžii uznají poštolky za dostatečně vhodnou pro hnízdění.
Už se zde totiž objevují. Brzy si povšimly, že jsou tu opět bidýlka, na nichž se dá pohodlně přespat. Přilétají od 1. března téměř každý den v podvečer, především samička, a důkazy o jejich pobytu se množí i když kamery jej řádně snímají až od včerejška.


 Staronové bidýlko s jednoznačným důkazem pobytu poštolky v podobě vývržku.

I kamery jsou rozmístěny poněkud jinak než vloni. Jejich popis jsem zatím nestihli aktualizovat. Ale už běží v plném počtu a můžete tedy opět sledovat:

Pozn. Sledovat dění v podrobnějším rozlišení možno zde.

Žádné komentáře: