úterý 21. června 2016

Nadějný a beznadějný případ

Dnes ráno jsme měli v lodžii opět dvě poštolčata. To šikovnější přespalo zřejmě nahoře na lešení a po půl šesté slétlo za sourozencem do hnízda. A tak byli zase spolu:


Poštolče - výzkumník prokázalo, že je už zkušeným letcem. Když se objevili pánové, kteří měli zaměřit lodžii, vylétlo bravurním obloukem na střechu sousedního domu. A pak se stejně bravurně vrátilo zpět na horní podlážku lešení:


To, které zůstalo doma, je, co se létání týče, zjevně beznadějný případ. Poté, co mu otrnulo po návštěvě lidí a dostatečně se naládovalo maminkou přinesenými hraboši, se v 12:21 rozhodlo opět vyletět. Nevíme zda úplně ven, nebo jen na podlážku lešení. V každém případě skončilo jako předešlý den v lodžii o patro níže. A protože po celé odpoledne pokračovalo v leteckých pokusech skončilo nakonec v přízemí na parapetu lodžie sousedního domu:


Odtud pak už stačil jen jeden pokus k úspěšnému přistání na zemi, kde bylo chyceno, strčeno do krabice a putovalo zpět výtahem do osmého patra. Zřejmě už to považuje za normální způsob letu vzhůru a návratu domů.

Žádné komentáře: